dilluns, 24 d’octubre del 2011

QUÈ POTS FER PER REDUIR L'ANSIETAT DAVANT ELS EXÀMENS?

ABANS DE L'EXAMEN:

1. Prepara adequadament les assignatures abans de l'examen mitjançant les tècniques d'estudi. Quan un tema queda ben après, no s'oblida fàcilment. Quan s'aproxima l'examen, l'únic que ens resta és repassar, per fiançar els conceptes més en la memòria. Quan s'ha treballat convenientment, i s’ha après i es sap el contingut, l'examen no ha de produir cap temor. En síntesi es tracta del següent:

  • Treballar diàriament i planificar l'estudi d'una manera personal i realista.
  • Estudiar cada tema utilitzant les tècniques d'estudi: lectura general, lectura detinguda, subratllar, fer esquemes, memoritzar i repassar.

2. Si et sents nerviós, practica alguna tècnica de respiració abdominal, posant especial atenció a la teva respiració, intentant que aquesta sigui cada vegada més profunda i pausada. Vegem les pautes per aprendre a practicar: (doc annex)

3. Pensa positivament. Intenta canviar els pensaments negatius en pensaments racionals. Exemples: en comptes de dir "Suspendré" digués "Tinc l'habilitat per aprovar, només necessito treballar més", "Una mica d'activació em pot ajudar. Així ho faré el millor que pugui ". Per realitzar aquesta tècnica hauràs de seguir aquests passos: (doc. annex)
4. Dormir prou la nit abans de l'examen, és aconsellable dormir amb normalitat i deixar preparat tot el necessari per al dia següent abans d'anar-se'n al llit. No facis un esforç desmesurat el dia anterior a l'examen, menys encara la nit anterior a costa d'hores de son.

5. No anar amb l'estómac buit a l'examen, aconsellable prendre un petit aperitiu a base de fruita o vegetals (sucs. ..). No prendre aliments amb alt contingut en sucre.

6. Intenta pensar en l'examen com una recompensa a l'esforç i un alliberament de l'esforç que has conclòs
 

DURANT L'EXAMEN  ....

- pots llegir el document complet en el següent enllaç:     AQUÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada