divendres, 1 de juny del 2012

10 CONSELLS PER SUPERAR LA SELECTIVITAT

En el transcurs del pròxim mes de juny, molts/es de vosaltres, us haureu de presentar a les proves de Selectivitat (PAU), i voldria donar-vos alguns consells per tal que obtingueu els millors resultats d’aquestes proves:
1.- Són uns exàmens molt semblants als que ja heu fet i superat en el transcurs del Batxillerat, per tant, feu-los sense nervis que no són res de l’altre món.
2.- El primer dia de les proves, us donaran una sèrie d’instruccions que cal seguir en aquests tipus d’exàmens. Esteu doncs, ben atents a les instruccions.
3.- Quan us reparteixin l’examen no heu de començar a contestar de seguida. Abans de fer-ho, llegiu-vos atentament tot l’examen.
4.- En els exàmens de les diferents matèries hi ha 2 opcions, heu de comparar-les i triar aquella amb la que pugueu obtenir més punts.
5.- És possible que no entengueu algun aspecte de l’enunciat d’alguna qüestió, teniu el dret de preguntar els dubtes als membres del tribunal que vigilen l’examen.
6.- Quan ja hagueu escollit l’opció més convenient, comenceu a contestar les preguntes que us semblin més fàcils, deixant les difícils per després.
7.- A l’acabar de contestar totes les qüestions que pugueu, feu un primer repàs llegint-vos les vostres respostes per sobre.
8.- Tot seguit, relaxeu-vos un parell de minuts (pensant en altres coses) i feu un segon repàs més complet.
9.- Quan sortiu de l’examen, no comenteu res amb els vostres companys i/o professors ja que pot ser que us doneu compte que heu fet alguna errada i això us posaria nerviosos per l’examen següent, o sigui que: examen fet, examen oblidat!.
10.- Per la fase obligatòria (per l’alumnat que hagi cursat el Batxillerat) heu de fer 5 proves en 3 dies, i és possible que alguna d’ells us vagi malament. Tot i així, es pot compensar amb les d’altres matèries. És doncs imprescindible, presentar-se a totes les 5 proves i lliurar el full d’examen. Si, a més a més, feu la fase voluntària (la qual també poden fer les persones que hagin cursat CFGS) només es comptaran les notes d’aquelles matèries a les quals us presenteu amb independència que us n’haguessiu matriculat de més.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada